15th Oct, 2007

ADSL Modem Güvenliği – TR

Ülkemizdeki ADSL modem yönetim arayüzlerinin güvenliği hakkında spesifik bir çalışma ile önceden bilinen (Åžubat 2007) ve bazı forumlarda yer bulan “yetersiz yetkilendirme” açıklığının şaşırtıcı sonucunu ve çözüm önerimizi burada okuyabilirsiniz.

Not 1: Tarama kodu Gökhan Alkan tarafından yazılmıştır.
Not 2: Sonuçlar ve not Bedirhan Urgun tarafından hazırlanmıştır.

Responses

Yaptiginiz ne kadar legal? Bence makaleyi kaldirin biri sizin adiniza suc duyurusunda bulunmadan.

Birileri yetkilileri goreve cagirmadan ve uzman gorusu almak icin simdilik kaldiridim.
yorum icin tesekkurler

Yayinlanan makale hiç bir sakinca teşkil etmemektedir gönül rahatliği ile yayinliyabilirsiniz.Byte,Chip vs… gibi dergilerde bu gibi yazilara geniş yer veriyorlar.Unutmayin silahi satan degil kullanan ceza alir.

yorumunuz icin tesekkurler Gürsel Bey,
sanirim kaldirilmadan once okumustunuz makaleyi. 🙂
Konu biraz tartismali herhalde ve bosluklar oldugu goruluyor, uzmanlari ile konuyu tartisma asamasindayim (sizden de e-postaniz yolu ile dusuncelerinizi almayi) ve bunun hakkinda ufak bir not cikarmayi dusunuyorum.

Bence yayınlanmasında sakınca yok. Ancak Güçlüler Dünyasında kim kimi ezmeyi marifet görür, bunu yapmak ister ve yaparsa ancak bu esnada sorun olduğundan, yine de dikkatli olunmalıdır. Değrlendirilmeye alınsa dahi, bu sitenin bir hacker sitesi değil, güvenlik bildirimleri yayınlayan iyi niyetli bir güvenlik sitesi olduğu göz önüne alınacak ve ona göre bir davranış tarzı belirlenecektir.

iyi çalışmalar…

Leave a response

Your response:

Categories